הבדלה

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 03/06/12 18:43 יג בסיון התשעב

שאלה

בהבדלה יש מינהג שמכבים את הנר על הצלוחית של יין שמקדשים ואז מורחים את היין ליד עיניים וכו" שאלתי האם יש מקום לעשות כך או שאסור כי היין שבצלוחית יין מקודש ואסור לשפוך אותו ואיפה המקור של המינהג הזה תודה

תשובה

בעזה"י

שלום,

ראה שולחן ערוך חלק אורח חיים סימן רצ"ו וכן ראה המפרשים עליו.

היין אינו מקודש, אמנם יש להמנע מלשפוך ממנו בעת הברכה או מייד לאחריה לפני ששתה (וראה שם)
ולכן ניתן או למזוג את היין לכתחילה כדי שיעלה קצת על גדות הכוס וישפך וכן לאחר שהבדיל ובירך ושתה (לפחות רביעית) יכול לשפוך קצת ממה שנותר בכוס כדי לכבות הנר.

ובפנימיות הביאו טעמים נוספים- וכך נהגו ישראל.

בברכה
אור