דיווח על שכן

חדשות כיפה הרב שי פירון 11/01/08 13:11 ד בשבט התשסח

שאלה

שלום לכבוד הרב

שאלתי היא כדלקמן

אני גר בישוב קטן, בדרך כלל בשעות הערב או הבוקר המוקדמות מסתובבים כלבים ברחוב, ולפעמים גם קורא שהכלבים בורחים ממתחם הבית ללא ידיעת בעליהם.

ילאחרונה קרא כמה פעמים שתושבי הישוב קראו ללוכד כלבים של המועצה ודיווחו לו על כלב משוטט.

שאלתי - האם מותר להתקשר ללוכד בעלי חיים במקרה כזה? הרי אם לא יקראו לו הוא לא יהיה באיזור.

כל מקרה של כלב שנלקח גורם לבעלי הכלב לעצב ודאגות וכמובן לקנס כספי של 400 ש"ח שגם זה סכום מכובד.

היתכן כי אותו אדם שהלשין הוא בגדר "רודף"?

תשובה

ב"ה

שלום,

חלילה.
השכן הזיק לשכניו ואתה נקרא רודף
ממליץ לעיין במאמר: http://www.justice.gov.il/NR/rdonlyres/86847642-0539-443A-BFCC-FBC662D5478C/10516/192.rtf

כל טוב,

שי