גלגול

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 04/04/07 15:27 טז בניסן התשסז

שאלה

שלום לרב הנכבד!!

הייתי פעם בשיעור ולמדתי שאם אדם נגיד לא עושה ברית מילה אז הוא נולד שוב כדי לעשות ברית מילה.ונגיד אם אדם עושה עבירה כל שהיא אז הוא נולד שוב בלי יכולת לבצע את אותה העברה,או שהוא לא מתאוה לכך.

אז שאלתי היא כזאת:

אם אני אוציא שכבת זרע לבטלה,זה אומר שאני איוולד שוב ח"ו עקר?או שאני אהיה רווק,או שלא יהיו לי משיכה לנשים,כדי שזה לא יקרה לי שוב?

תודה!מאור

תשובה

א. אמונת הגלגול שנויה במחלוקת ואינה מוסכמת על כל חכמי ישראל.
ב. מה ששמעת בשיעור זה רק אפשרות, זה לא ודאי, היחיד שיודע את החשבון ומחליט כיצד להעניש או לחנך את האדם הוא הקב"ה, וגם האופציה שהעלת היא אפשרית.
אך ודאי שהיא אינה וודאית ואין כל דרך לדעת את חשבונו של הקב"ה כל זמן שאין נבואה