גילוי חיבה לחניכות(די דחוף

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 26/07/04 09:37 ח באב התשסד

שאלה

שלום!

יש לי חניכות שסיימו י"א, (אני בן תשע-עשרה). מחר תהיה פעולה שמסמלת איזשהו שלב בחיי ובחייהן, החלטתי להקריא להן מכתב שכתבתי אמנם לעצמי, אבל הוא היה מופנה אליהן(כשכתבתי אותו לא תכננתי להקריא להן מתישהו). הבעיה היא שבמכתב כתובים דברים כמו "יקירות נפשי" וכד'. בד"כ, בפאת הצניעות, אינני מגלה כלפי חניכותי כאלה גילויים, אך זאת מכיוון שרב השיחות הרציניות שלנו הן שיחות אישיות, אבל חשבתי שאולי זה יהיה בסדר אם אומר להן את זה כקבוצה.

תשובה

שלום
כדאי להמנע משימוש במילים כאלו הדבר עלול ליצור תחושה של קירבת יתר אפילו שזה בקבוצה ולשבור את ה"קוד האיתי" הקיים בין מדריך לחניכות.
בברכה