גיור

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 25/06/05 21:11 יח בסיון התשסה

שאלה

כבוד הרב שלום!

שאלתי מחולקת לשתי חלקים-

א.למדתי לאחרונה שגיור/ת שאינו שומר מצוות אינו נחשב ליהודי,שכנתי היא גיורת שהתגיירה על מנת להתחתן עם יהודי. הם נשואים ויש להם 2 בנות ועוד בן בדרך, והם לא מקיימים אורך חיים דתי אולי חלק כן אני ממש לא יודעת. האם בנותיהם יהודיות? האם בנם שיוולד בעז"ה יהיה גוי למרות שהוא יעבור ברית מילה?

ב. מן הסתם יש עוד מלא גיורים בארץ שאינם שומרי מצוות איך אפשר לדעת אם כך מיהו יהודי ומי לא? האם כל הגיורים גויים?

תשובה

בע"ה
שלום רב,
גר שהתגייר כהלכה , עמד בפני בית הדין וקיבל על עצמו לשמור את כל מצוות התורה ! אם בזמן שקיבל זאת על עצמו , הוא התכוין שלא לקיים זאת ופילו אם התכוין שלא לקיים רק מצוה אחת מהתורה - הרי שאיננו גר , ןכל החלטת ביה"ד בהטעיה יסודה , ואין לכך כל ערך.
אולם אם באותו הזמן , כך התכוין לשמור הכל אלא שאחר כך התגבר עליו יצרו ונכשל בעבירות , הרי הוא ככל יהודי אחר שנכשל ואין זה מפקיע את יהדותו.וממילא גם בניה של גיורת זו הינם יהודים.
אני שמח שאת שואלת ומקווה שההתעניינות שלך באה מתוך רצון לעזור לשכנייך. 36 פעם ציותה התורה עלינו לאהוב את הגרים, ולעזור להם . קשה להם להסתגל לחיי מצוות , ובקלות , בגלל חוסר ידע או תמיכה , הם עלולים ליכשל . לא הם יהיו אשמים אלא אנחנו - (אתם) , השכנים שצריכים לחבק אותם ולתת להם כל תמיכה אפשרית , חזוקים חברתיים ולפעמים גם כלכליים כדי שיוכלו להתגבר על כל הקשיים, שאנחנו , גם מי ש":חזר בתשובה" לא עברנו.
ההליכה ביחד לביהכנ"ס , הזמנה לארועים חברתיים ,חברות של הילדים , דאגה לרישום לביה"ס או לגן הנכון, כל אלו יכניסו אותם לחברה הדתית , ואז יהיה להם קל יותר, אם לא זאת נעשה ,איך נצפה מהם ?
אם תרצי יותר הדרכה בענין , נשמח לעזור,
בברכה , אליעזר