גיור בת 17

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 12/02/11 23:08 ח באדר א'

שאלה

שלום אני בת 17 אני בהריון ואני לא יהודיה ,

אני מגיל קטן בארץ וגדלתי בחברת יהודים ואני שומרת כשרות וחגים. וחלק מהאחים שלי התגירו גם.

האבא של התינוק הוא יהודי שבא ממשפחה דתית

והמשפחה שלו רצו לחתן אותנו ולהעביר אותי גיור

והרב אמר שכדי לעבור גיור אסור לי לתקשר אם המשפחה שלי ..ולבסוף הוא אמר שאי אפשר לעשות כלום ושאני צריכה לעבור הפלה ולנתק קשר אם האבא של התינוק.

רציתי לשאול האם יש דרך אחרת והאם בכל זאת אני

יכולה להשאיר את הילד ולעבור גיור? ואם כן אז כמה זמן לוקח התהליך?

תשובה

שלום,

בשום אופן , אל תעשי הפלה!!! תשאירי את הילד, ובע"ה תגדלי אותו, בשמחה. זה הילד שלך, בין אם האב ימשיך בקשר איתך ובין אם לא.

לגבי הגיור - זה סיפור אחר, לא מספיק שאת שומרת כשרות וחגים, כי מי שמתגייר צריך לקבל על עצמו לקיים את כל המצוות שיהודי חייב בהן לפי התורה. כמובן שכעת אינך מכירה את המצוות, ולשם כך עלייך ללמוד בצורה מסודרת אולפן לגיור. זה לוקח זמן, ואז תוכלי להחליט האם זה מתאים לך או שמא לא.
במידה ותחליטי להתגייר ותהיי יהודיה באמת, תוכלי גם להינשא לאבי הילד אם תרצו, אבל זה לא הכרחי. בכל מקרה גם את הילד יוכל בית הדין לגייר ביחד איתך, ואת תתחייבי לגדל אותו כיהודי שומר מצוות.

לפרטים בנושא הגיור תפני לאתר של מערך הגיור, ותראי מה המוקד הקרוב למקום מגורייך.
אני מבין את התחושה והרצון להתגייר כמה שיותר מהר, אבל הרבה יותר חשוב שזה יבא ממקום נקי ואמיתי של רצון להיות חלק מעם ישראל, ולא בהכרח בגיל שלך ותוך כדי הריון זה הזמן המתאים להחלטה גורלית כזו. בכל מקרה סביר שהגיור לא יהיה לפני הלידה, וניתן יהיה לעשות זאת גם יותר מאוחר.
תשקלי את הדברים מבחינתך, ותקבלי החלטה טובה, לך ולילד.