גידול נענע

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/11/02 11:13 יג בכסלו התשסג

שאלה

אני מגדל נענע באדנית על אדן החלון באזור עירוני, עלי הנענע נראים שלמים ללא פגיעות של חרקים ומזיקים אולם בחלק מן העלים הופיעו בעת האחרונה כתמים, לדעתי זה לא מחיות אלא מסיבות אחרות כגון השקיית יתר, חוסר אור ומקום.

1. כיצד עליי לפעול אם ברצוני לשתות תה מהעלים האלה?

2. האם העלים חייבים בתרומות ומעשרות?

בתודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

1. עלי נענע הגדלים באדנית בבית חייבים בבדיקה מול האור באיטיות לבדוק שאין בהם חרקים פנימיים (כגון זבוב המנהרות), וכמו כן יש לבדוק מפני חרקים ותריפסים, בדיקות אלו חייבים לעשות בכל עלי נענע אפילו שלא נראה שיש בהם מזיקים, שהרי הסימנים החיצוניים (כמישות, וכתמים) אינם עדות על כך שאין חרקים בגידול זה, ומכיוון שנענע מחוזקת בנגיעות גבוהה על כן ישנה חובה לבדוק היטב היטב את עלי הנענה, בשטיפה ומול אול השמש בעלים וגבעול.
יש לציין שאם ברצונך להשתמש בעלי הנענע כתמצית לתה בלבד, אפשר לעטוף את הנענע בבד צפוף מאד, שאפילו חרק קטן לא יוצא ממנו, ואז להכניסו בכוס התה, ואפשר לשתות את התמצית הנענע גם ללא בדיקתם.
2. יש להפריש מהגדל באדנית בבית ללא ברכה.