גולגולת של גוי

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 07/08/03 03:53 ט באב התשסג

שאלה

אני עוסק בנושא מיוחד הנקרא פרנולוגיה ומשמעותו, ניתוח אופי על פי מבנה הגולגולת. במסגרת לימודי, קיבלתי שתי גולגולות אמיתיות של גויים, האחת מלפני כ-500 שנה והשניה מלפני כמאה שנה, והם משמשות אותי לצורך הלימוד.

עד היום הבנתי שעצמות גויים אינם מטמאים, אולם לאחרונה שמעתי שאין הדבר כך, אלא שהם אינם מטמאים באוהל. שאלתי היא האם עלי לדאוג לקבורתן של שתי גולגלות אלו או אוכל להמשיך להחזיק בהם בביתי - ובאילו תנאים.

בברכת התורה

תשובה

שלום רב.
צריך לדאוג שהם לא יהיו בבזיון לכן יש לשים אותם בתוך שקית אטומה בפח אשפה.
בברכה,
צבי קוסטינר.