בשר חלק לספרדים

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 13/04/07 15:15 כה בניסן התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב!

א=המשפחה שלנו אוכלת בשר חלק אבל דודים שלי לא עושים כך מפני שאומרים שזה לא איסור מהתורה וזה לא חובה בשביל הספרדים ם.

אנחנו מבררים הרבה אצל רבנים האם מותר או אסור והם גם השאלה שלי האם אסור לספרדים לאכול בשר חלק או האם מותר (האם זה איסור?דוד שלי טוען שזה לא איסור)

תשובה

לספרדים אין שום התר לאכול בשר בקר שאינו חלק.כך עולה מפשט הגמרא שנפסק בשו"ע.
לגבי עוף אין מושג של חלק, והבבדלים בין הכשרויות הם מכיוון אחר, ומותר לספרדים לאכול עוף בכל ההכשרים