בר מצוה

חדשות כיפה מכון שלזינגר 08/07/04 11:45 יט בתמוז התשסד

שאלה

שלום הרב,

תאריך הלידה שלי הוא 16/10/1991

אני רוצה לעלות לתורה ולקרא את ההפטרה, אשמח אם תוכל לעזור לי לברר את הפרשה באותו שבוע.

משפחתי אינה דתיה אבל אני מקפיד לשמור כשרות וכד' ורוצה מאוד לעלות לתורה בבר המצוה.

אין לי מושג אם המנהג שלנו הוא לעלות לתורה בשבת שלפני או אחרי יום ההולדת, אשמח אם תוכל לעזור לי...

תשובה

שלום רב,
הנה תשובתו של הרב ד"ר מרדכי הלפרין ממכון שלזינגר:
עליך לפנות בהקדם האפשרי לגבאים של בית הכנסת בשכונתך, כדי שיבדקו יחד איתך את הנתונים, וכדי שיקבעו את השבת המתאימה לפי מנהג הקהילה. אין לי ספק שהם ישמחו לעזור לך. אם תרצה, אנו נוכל לנסות לקשר בינך ובין הרב בשכונתך, לצורך זה אנו צריכים את כתובתך