ברכת מעין השלוש

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 04/06/13 13:43 כו בסיון התשעג

שאלה

שלום וברכה!

אם אני אוכלת מאכל שהוא מזונות עם פרי משבעת המינים איך עלי לברך?

האם יש לברך ברכה זו פעמיים או פעם אחת("על המחיה ועל הכלכלה ועל פרי העץ.."

תודה מראש!

תשובה

שלום רב

תלוי באיזה מאכל מדובר. אם ניתן להפריד באופן מלא בין המזונות לבין הפרי - מברכים על שניהם בנפרד ברכה ראשונה, ובברכה אחרונה מזכירים על המחיה ועל פרי העץ, אם אוכלים שיעור כזית מכל אחד מהם בפני עצמו. אם לא מגיעים לכזית פרי - מברכים רק על המחיה.
אם לא ניתן להפריד בין הפרי לבין המזונות, מברכים על כל המאכל מזונות בלבד.

אריאל
(המשיב אינו רב)