ברכת הבנים

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 09/02/14 19:30 ט באדר א'

שאלה

שלום,

אני חוזרת בתשובה, נשואה וב״ה בהריון. בעלי בא מבית דתי ובשבתות כשאנחנו אצל הורים אביו (חמי) נוהג גם לברך אותי אחרי הקידוש בערב שבת. זה אחד הרגעים הכי מרגשים עבורי. כי אותי אף פעם אף אחד לא בירך וזאת חוויה מיוחדת עבורי. אצל משפחתו של בעלי רק האב מברך רציתי לשאול האם בע״ה אחרי הלידה אוכל גם אני לברך את ילדי באותה ברכה ובאותו הזמן? אני מרגישה שזה רגע ככ מיוחד נדיר ויקר ואני לא יכולה לדמיין את עצמי מוותרת על הזדמנות זאת. האם זה בעייתי מבחינה הלכתית? או מסיבות אחרות? תודה רבה.

תשובה

שלום לך.
בוודאי שאת יכולה לברך את הילדים בליל שבת. אין בכך בעיה הלכתית, לא בעיה בצניעות או כל בעיה אחרת.
ו... שיהיה בשעה טובה ובמזל טוב!