ברכות

חדשות כיפה הרב ניר הרמן 31/07/09 05:04 י באב התשסט

שאלה

היום יצא לי לאכול אורז שהוא מיני מזונות ולאחר מכן יצא לי לאכול ענבים (כשעוד ישבנתי בשולחן) לאחר הארוחה לא ידעתי איך לברך אז ברכתי פעמיים מעין שלוש פעם על מיני מזונות ופעם על ענבים (שאכלתי יותר מ29 גרם)

האם זה בסדר? או שאיך צריך לברך אם יש מצב כזה ?

ועוד שאלה,

אם אני אוכלת אורז שהוא מזונות ושניצל שהוא שהכל, אני צריכה להגיד קודם מעין שלוש ואח"כ בורא נפשות ?

תודה מראש ושבת שלום ומבורכת !

תשובה

שלום

א. ברכה אחרונה של אורז זה "בורא נפשות"
ב. אם אוכלים פירות (שמברכים עליהם "מעין שלש") ומזונות ביחד מברכים ברכה אחת ומזכירים בה את שניהם (מופיע בסידורים ובברכונים).

ג. מחלוקת, למעשה מברכים קודם "מעין שלש" אח"כ "בורא נפשות" (לגבי האורז עי' בסע' א).

שבת שלום