ברכות

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 16/07/06 16:27 כ בתמוז התשסו

שאלה

בס"ד

שלום!

שאלה לי..

מה עלינו לעשות לגבי ברכת המזון כאשר האכילה עצמה לא נעשתה בצורה מסודרת ומיושבת?

כאשר אוכלים ארוחה גדולה יחדיו,האם זה נכוןשברכת המזון יכולה להעשות לאורך כל השולחן ולאו דווקא במקום מושבו של האוכל?

מה עניין האכילה במקום מושבנו?

בברכת יום נעים!

תשובה

ברכת המזון צריכה להיות קשורה לאכילה. קשר זה מתבטא, כמו בכל תחומי החיים, ב"זמן" וב"מקום". לפיכך, אם עברו 72 דקות מאז האכילה, כבר אי אפשר לברך ברכת המזון, כי יש "ניתוק" בזמן, בין האכילה לברכה. אותו הדבר לגבי "מקום": אם אתה עובר ממקום האכילה למקום אחר- אי אפשר לברך, בגלל שאין קשר בין האכילה לברכה. אם אתה נמצא באותו "בית" בו אכלת, גם אם אינך בדיוק במושב בו ישבת בזמן האכילה, הרי שאפשר לברך. אך אין מדובר בהליכה לחלק אחר של הבית, אלא- באותו החדר שאכלת- שם תברך.