ברית מילה

חדשות כיפה מכון שלזינגר 02/03/07 16:35 יב באדר התשסז

שאלה

שלום רב.

אבי ערך לי את ברית המילה.

אבי הוא רופא, אך אינו אדם דתי, ואף לא חובב של "היהדות הברברית" לדבריו...

יש לי שתי נקודות בעניין:

א. אני יודע שאת הברכות אבי בירך בשעת המילה, אך יש לי ספק לגבי כוונה שהונחה בהן...

ב. את הבריך אבי ערך עם חומרי הרדמה. האם זה תקין? אם לא מה הסיבה?

האם יש צורך לעבור ברית\הקזת דם?

תשובה

לך אכול בשמחה לחמך, ושתה בלב טוב יינך, כי כבר רצה ה' את מעשה אביך והנך מהול כהלכה ללא שום פקפוק וכמובן ללא צורך בשום תהליך נוסף.

הערה: כדאי לדעת שברכות המילה הן חלק מהחיוב בעת ביצוע הברית, אבל הן לא פוסלות את הברית גם אם הן נעשות שלא כהלכה. כך שגם אם ספקך היה ודאי, אין בכך כלום היום.

דין זה נכון גם לגבי נושא ההרדמה, שבדיעבד לא מעכבת את כשרות המילה. לגבי עצם שאלתך אם ראוי לבצע ברית בהרדמה בתינוק, תשובה מפורטת לשאלתך מופיעה במאמרו של הרב פרופ' אברהם שטינברג, הרדמה במילה – היבטים רפואיים והלכתיים שנה בשנה (היכל שלמה) שנת תשס"א, עמ' 137-146.

השאלה נענתה ע"י: הרב ד"ר מרדכי הלפרין