ברות בגיל צעיר...

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 18/10/04 16:59 ג בחשון התשסה

שאלה

שלום...

בגלל שהשאלה לא מתייחסת ישירות אלי אולי יהיה קצת חסר בפרטים...

יש לי חברה מאד טובה שהיא בת 15.5 לצורך העניין אני בת 17.5 ויש לה חבר בן גילי העניין הוא שגם מדריכה שלה בתנועת נוער וגם אני בתור חברה שלה ניסיתה להסביר מה לא בסדר בגיל צעיר בחברות אך היא טענה שטוב להם זה ורק איתו היא מאושר...ועם היא תפרד היא תהיה שבורה ,אבל לצורך העניין היא מבינה שיש בעיה בחברות בגיל כזה אולי לא כל כך הצלחתי לשכנעה אותה י לי אף פעם לא היה חבר....אולי הרב יוכל להמלי לי מה אפשר לומר לבחורה?

היא פנתה אלי בשאלה האם כאשר יש לה חבר זה בסדר עם היא תכנס להדרכה?

סליחה על האריכות..

בתודה מראש...

אתם עושים עבודת קודש..

תשובה

שלום וברכה
זה מאד יפה שאת רוצה לעזור לחברה שלך,את צריכה להזהר שהיא לא תפרש את כוונתך נגדה ושלא תרגיש שאת אומרת את הדברים מתוך קנאה במיוחד אם לך לא היה חבר עד היום.
אל תרגישי אחריות יתר במיוחד שאת חברה הגדולה ממנה בשנתיים ותדעי שהיא אחראית למעשיה ואת יכולה להסביר או להמליץ עד גבול מסויים.
לגבי יציאה להדרכה למי שיש לה חבר אני מפנה אותך לתשובה שכתבתי בנושא כולל התגובות עליה:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=47535
בברכת הצלחה