בעיה קשה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 17/10/04 16:50 ב בחשון התשסה

שאלה

שלום לרב

אני בחורה רווקה בעלת תשובה. ואני סובלת כבר שנים רבות מאוד מרגישות ופגיעות יתר שהורסים לי את החיים.

כל דבר אני מקבלת מאוד קשה. כל מילה שמישהו אומר לי אני מקבלת קשה ותמיד מנסה להבין ולנתח מה היתה הכוונה. הדבר הורס לי את החיים, הוריד לי לגמרי את הבטחון העצמי כבר לפני שנים ועד היום. בגלל המצב אינני מרבה להמצא בקרבת אנשים שמא מישהו יגיד משהו או ישאל משהו לא לעניין. נורא קשה לי בעניין של היכרות עם בחורים כי כשלא מצליח (וכך לרוב), אני מקבלת את זה קשה מאוד ולוקח לי חודשים להתאושש בין היכרות אחת לשניה. כשאני חווה אכזבות אני לוקחת את זה קשה מאוד, נכנסת לסגירות עצמית, לא מעוניינת לראות אנשים ובוכה בקלות. ובכלל כל החיים "כבדים" עלי בגלל התכונות האלה...

אציין שמאז שאני חוזרת בתשובה להפתעתי המצב החמיר עוד יותר ואני חשה שהפכתי להיות עוד יותר פגיעה ועדינה בכל דבר... אולי גם בגלל שחלק ממני מרחף לו בעולמות אחרים... ושקוע בעולם הרוח והטוהר.

מבקשת עזרה. איך אפשר לצאת מכל זה????

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אחותינו היקרה!

דעי לך כי כל מה שעובר עלייך הוא ניסיון מאת השם.
והשם שכל כך אוהב אותך רוצה שיהיה לך טוב ורוצה שיהיה לך עוצמה ושיהיה לך אישיות חזקה ושיהיה לך ביטחון עצמי וכל הזמן הוא מכניס אותך לתוך סוטואציה של ניסיונות.

הניסיונות האלו מותאמים לפי הדרגה הרוחנית שלך ומה שלאדם אחר לא ניסיון מהווה עבורך ניסיון והשם מזמן לכל אדם את הניסיונות שמתאימים עבורו.
מטרת הניסיון זה להרים את האדם לגבהים אדירים של עבודת השם.

[כל אדם שאומר משהו הוא בעצם ניסיון עבורך לחזק ולחשל אותך ]ואת חייבת[ להתמודד ולהתנסות ]וכל הצלחה שלך ולו הצלחה קטנה ביותר זה צעד גדול בהתמודדות שלך כי השם מזמן לך כל מיני אנשים וסיטואציות ואת צריכה לעמוד בניסיון הזה וממילא בצורה הזו לאט לאט להתרומם גבוה .

*)* מבחינה מעשית כדאי לך ללמוד את ספר מסילת ישרים וכך לחזק את מידת הביטחון העצמי שלך.
אל תלמדי את זה לבד אלא תחפשי מסגרת מסודרת עם שעורים.

** בנתיים בכדי לצאת ממהמצב שבו את נמצאת כדאי לך להיות עסוקה כל היום ולא ל"התבשל" בתוך עצמך .
תצאי לטיולים,
תהיי עסוקה בתחביבים,
תעזרי לאחרים,
תקדישי זמן לתפילה,
תקדישי זמן ללימוד ספר מסילת ישרים.
תקדישי זמן לפנק קצת את עצמך כגון תקני לך איזה בגד חדש או תתלי תמונה חדשה וכדומה.
תשתדלי לצאת בערבים ל..הליכה עם חברה ,
תשמעי משירים ואולי תרשמי לחוג למחול או ריקודי עם.
תהיי עסוקה ביצירה כגון ציור אפיה בישול -דברים מוחשיים שיצרו אצלך שמחה שהיא שמחת יצירה.

**אל תמנעי מלהפגש עם בחורים עד אשר תמצאי בעזר השם את החצי השני שלך.
תקראי הרבה תהילים כי מזמורי התהילים יש בכוחם לשחרר "סתימות רוחניות ועיכובים" ולזמר (לחתוך) כוחות העריצים .ולחבר את האדם לעצמו ולנפשו ולנשמתו.

חזקי ואמצי,

עוזיאל