בעיה עם ההורים

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 14/10/04 00:19 כט בתשרי התשסה

שאלה

בס"ד

שלום רב, אני בת 15, חילונית, אני לומדת בבית ספר חילוני, ובבית ספר אנו לומדים יהדות, לפני שנה הכרתי בת שירות לאומי,הייתי קרובה אליה מאוד, לפני חודשיים, היא נהרגה, ודבר זה קירב אותי ליהדות יותר, השנה הכרתי בת שירות אחרת, וגם אליה התקרבתי מאוד, היא המורה שלי ליהדות, וככל שאני מדברת איתה, אני יותר ויותר מתקרבת ליהדות, ברצוני להתחיל לשמור שבת, אך יש בעיה הוריי לא חפצים בכך, אנחנו לא מדליקים אש בשבת, מדליקים נרות בערב יום שישי, מקיימים מצוות, וחגים, אך שמירת שבת אינה באה בחשבון.

זה מאוד קשה לשמור שבת בבית ששומעים מוזיקה ורואים טלוויזיה, מה עליי לעשות?

תשובה

שלום וברכה

יש לך את הזכות המלאה לקבוע את עולמך הרוחני ואת השקפתך. יחד עם זאת, בסיטואציה כמו שלך את צריכה לגלות איפוק וסבלנות ביחס להורים שיש להם חיים משלהם. לכן, המשיכי בדרכך הרוחנית, המשיכי לשמור שבת ותנסי לחיות באוירה של קדש עם המגבלות שקיימות בבית, ללא הערות ובקורת להורים. כך כל אחד ימצא את מקומו ויהיו פחות חיכוכים
ה' יצליח דרכך זה נסיונך

מאיר נהוראי