בנים בנות

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 11/07/03 08:45 יא בתמוז התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב!יש לי 2 שאלות:

1. רציתי לדעת את כל הסיבות לשמירת נגיעה (אני שומרת נגיעה ואני יודעת חלק מהסיבות אבל אני רוצה לדעת עוד סיבות.)

2.למה אסור שיהיה איחוד? מותר לי להיות באיחוד עם ילד מתחת לגיל בר מצווה? אם אני יודעת שלא יקרה כלום אם אני יהיה באיחוד (כי הילד נורא דתי או משהו כזה) בכל זאת אסור לי להיות איתו באיחוד?

אודה לך מאוד אם תספק לי תשובות.

שמרית.(אם אתה יכול תענה לי לדואר האלקטרוני:

SHIMRITֹ09ֲWALLA.CO.IL)

תשובה

שלום רב:
איסור נגיעה הוא מחמת איסור נידה
איסור ייחוד הוא לילד מגיל 9
חז"ל מלמדים אותנו שאין אפוטרופוס לעריות ולכן יש להמנע בכל מחיר מייחוד
כלל חשוב לדעת שיש לשמור על גבולות מאוד ברורים לא רק בתחום של הקשר הפיזי אלא גם בקשר הרוחני
מיכאל ברום