בן בכור

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 22/10/04 14:31 ז בחשון התשסה

שאלה

שלום רב,

האם גבר שהכניס אישה להריון לפני הנישואים שלו ואותה אישה הפילה את העובר איבד בעצם את בכורו? האם הילד הראשון שיוולד במסגרת הנישואין לאם שמעולם לא היתה בהריון עדיין נחשב לבכור?

תשובה

שלום רב

ישנה הלכה שמופיעה בשולחן ערוך:

"אין פדיון הבכור תלוי אלא בפטר רחם, שאם אינו בכור לאם אע"פ שהוא בכור לאב אינו חייב בפדיון. ואם יש לו כמה נשים, ויש לו בכור מכל אחת ואחת, חייב לפדות את כולם".
כלומר, אם הילד הנולד לאמו הוא הראשון - "פטר רחם" הרי הוא מוגדר בכור. כאשר בעבר נשאו כמה נשים היו כמה בכורים.

בברכה
מאיר נהוראי