בכל מאודכם

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 23/04/07 16:57 ה באייר התשסז

שאלה

מס טלפון - 6486356

טלפון נייד - 0508294560

הבקשה - למה בק"ש אומרים "ואהבת את ה אלוקיך בכל לבבך ובכל נפשיך ובכל מאודך"ובפעם השניה רשום "ולעובדו בכל לבבכם ובכל נפשכם" בלי מאודכם ?

תשובה

ב"ה י"ד אייר תשס"ז

שלום רב!

יישר כח על השאלה היפה.

בכל מאודך על פי אחד מהסברי חז"ל הכוונה היא לכל ממונך, ומשמעות הדברים היא שהאדם מוכן לתת את כל ממונו למען ה' יתברך, זו מדרגה ששייכת אל היחיד ולא לציבור, ממון של ציבור הוא בעל משמעות רוחנית, ואל לציבור להקדיש את כל ממונו, שהרי ממון של ציבור הוא קיומו.

בחסידות דברו על כך שלהגיע למדרגה של העלאת ניצוצות של קדושה מהממון זו מדרגה ליחידים ולא לציבור.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת