בירור היחוס של המשיח

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 10/06/02 01:35 ל בסיון התשסב

שאלה

לכבוד הרבנים שליט״א,

שלו' וברכה

הרמב״ם בהל' מלכים פרק י״א הלכה ד' כתב דהסימן הראשון של חזקת משיח הוא היותו מבית דוד

ונסתפקתי אי בעינן בירור היחוס כדין כהן מיוחס דהיינו שיעידו שני עדים דהוא בן פלוני בן פלוני וכו' עד האיש שאינו צריך בדיקה כמבואר ברמב״ם הל' איסורי ביאה פ״כ הל' ב' או דסגי בדין של כהן חזקה

ואף שכתב הרמב"ם באיגרת תימן דהאותות ומופתים שיעשה הם הראיה על אמיתת יחוסו הרי פסק בספר היד החזקה בהל' מלכים פרק י״א הלכה ג' דאינו צריך לעשות אות ומופת וכעובדא דבן כוזיבא וא״כ צריכים אנו לבירורים אחרים

המצפה לתשובתכם

מיכאל ידוובני

תשובה

בס"ד

המשיח צריך להיות מישהו שמוחזק ומקובל לנו שהוא משבט יהודה.

לא צריך עדות של איש מפי איש עד שבט יהודה.
ובכלל דע לך שהיום רוב היהודים בעולם הם משבט יהודה בנימין וחצי שבט לוי.

ויהי רצון שנראה אותו עין בעין במהרה בימינו.