בינו לבינה, תשמיש

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 15/04/07 17:26 כז בניסן התשסז

שאלה

בס"ד

פעם שמעתי כי לו נהוג לקיים יחסים בחדר עם ספרי קודש. חשבתי שזו מידת חסידות ושזה "רצוי", אבל לא "חייב".

כיום קראתי שאחת השאלות באתר, כי זה "מעיקר הדין". האם נכון הדבר וזה מעיקר הדין וזה חיוב של ממש או שזה רק נוהג יפה/רצוי.

ואני לא ממש מבינה את מהות הנוהג, כי אם הגבר והאישה אמורים מלכתחילה לקיים יחסית בקדושה, והם עושים מצווה (פרו או רבו או עונתה), מדוע יש להם להתייב מספר קודש דווקא?

ויותר מזה, הרי לפני השם כולנו גלויים, אז המ העניין להתסתר דווקא בפני ספרי קודש.

אשמח לתשובה.

נ.ב. האם משנה אם הספרים בארון ורואים אותם או שהם בארון ולא רואים אותם כלל או שלא צריכים להיות בחדר כלל?

תשובה

האם היית שואלת את אותה שאלה על קיום יחסי אישות בבית כנסת?
זה ששומרים על צניעות לא אומר שכבוד ספרי הקודש הוא להיות שם. הרמב"ם כותב שכשחושבים על הדבר הוא נראה ממש בהמי, אלא שאנו עושים הכל לקדשו עד כמה שניתן.

יש דרך גם בחדר שיש ספרי קודש, ע"י שמכסים אותם בשני כיסויים או שיוצרים מחיצה באופן כזה שאז הם בעצם כאילו בחדר אחר