בין בשר לחלב

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 24/06/02 11:46 יד בתמוז התשסב

שאלה

שלום,

שמעתי משני שומרי תורה ומצוות שזמן ההמתנה בין בשר וחלב של שש שעות בעצם מוגדר להיות חמש שעות ומקצת השעה השישית (חמש שעות ן-12 דקות). האם זה נכון? על מה הם מתבססים? מהי ההלכה לספרדים?

תשובה

חובת ההמתנה בין בשר לחלב היא כשיעור שבין סעודת הבוקר עד הערב היינו שש שעות.וכן פסק מרן בשו"ע(או"ח סימן פט סעיף א).ואף שהרמ"א שם הביא דעת המקלים כתב,ןז"ל:"ויש מדקדקים להמתין שש שעות אחר אכילת בשר לגבינה,וכן נכון לעשות.והוסיף שם הט"ז(ס"ק ב בשם ש"ד)שראוי לגעור ולמחות בבני תורה שלא יקלו פחות משש שעות.
ובאשר לשלתך למקור שנהגו להקל חמש שעות ומקצת,הוא בדברי הרמב"ם(מאכלות אסורות פ"ט הכ"ח),וז"ל:"מי שאכל בשר בתחילה בין בשר בהמה בין בשר עוף לא יאכל אחריו חלב עד שיהיה ביניהן כדי שיעור סעודה אחרת והוא כשש שעות".
נמצאנו למדים שיש להמתין שש שעות הן לדעת הספרדים והן לדעת האשכנזים.

בברכה וכל טוב
שמואל זעפרני