בילוי משותף של זוגות נשואים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/07/09 14:16 טו בתמוז התשסט

שאלה

שלום הרב ברצוני לקבל התייחסות לשאלה שנשאלה וקיבלתי תשובה, אך ההיתי רוצה להתייחס למימד נוסף שלא הובהר.

האם התשובה שהתקבלה מתייחסת גם לזוג שכרגע נשוי?

ובעיקר בייחס לסיטואציה של סעודות שבת וטיולים משותפים של מספר זוגות צעירים שהינם נשואים.

להל"ן השאלה והתשובה כפי שנתקבלה.

חבורה מעורבת אצל בני עשרים

תוכן השאלה

שלום הרב,

ברצוננו לברר סוגיה הקשורה ליחסים וקשרים בין בנות ובנים בכלל,

ובאופן ספציפי יותר ביחס לבנים ובנות בגילאי 20 פלוס.

1. מה יחס התורה ליחסים בין גברים ונשים?

2. האם בין עמיתים לעבודה יתכן קשר מעבר לפן המקצועי על מנת ליצור אוירה נעימה בעבודה המשותפת?

3. האם בין שכנים צריך להיות קשר מינימאלי של אמירת שלום ותו לא?

4. מהו המובן המלא של האיסור לשאול בשלום חברו?

5. קשר בין מספר זוגות צעירים שהינם חברים: א.האם זה לא נכון לצאת לטיולים משותפים

ב. האם זה לא נכון לערוך סעודות שבת משותפות ולהזמין אחד את השני?

6. האם נכון לכתחילה שבת בוגרת תעביר פעולה לבנים בגיל תיכון במסגרת תפקיד הדרכתי?

7. האם אישה צריכה להשתדל לא לעבוד (בעבודה סוציאלית)במסגרת בה מטופלים נערים בתיכון?

8. מהו הגדר ההלכתי של לא "להרבות שיחה" ועד כמה ניתן להתעניין בשלום האחר?

9. האם יש היתר לבת ללבוש חצאית מעל הברך שמתחתיה מכנס רחב מאוד?

תוכן התשובה

השאלות שלכם נתונות במחלוקות בין הרבנים של הציבור הדתי לאומי. הרב אבינר ידוע בדרישתו למקסימום הפרדה ככל שניתן. הרב יואל בן נון מביא מספר מקורות ועדויות שמשקפות מגמה יותר סבלנית כלפי המציאות המעורבת (http://www.ybn.co.il/sut.asp ראה שאלה מספר 9).

לעניות דעתי צריך בעניין זה לראות גם את המצב של השואלים. מה הרקע שלהם. מה כוחות הנפש שלהם ומה מצבם הרגשי.

יש שואלים שכל תשובה תתקבל אצלם בברכה ותקוים. יש שואלים שהתשובות יקוממו אותם וירחיקו אותם.

לענינכם: אם השואל הוא בוגר ישיבה (בני"ש) שמתארגן לחיי רווקות בפרק חיים של לימודים או עבודה, הייתי ממליץ לו לא להכניס עצמו לחברה מעורבת אלא לפגוש בחורות למטרות רציניות בלבד. כך הייתי ממליץ גם לבחורה בוגרת אולפנא ומדרשה. לשניהם הייתי מציע לבלות בנים עם בנים, ובנות עם בנות: בטיולים, בסעודות שבת, ביציאה לחוגים והרצאות.

צריך להפריד בין החברה שאיתה חיים ובין מציאת בן

תשובה

בס"ד
התשובה התיחסה לרווקים בלבד. זוגות נשואים יכולים לחיות חיים חברתיים רגילים. להזמין אלו את אלו לסעודות שבת, זה גם רצוי מפני שיש בכך ביטוי לעונג וכבוד השבת. אפשר גם טיולים משותפים של זוגות נשואים, ובלבד שהאוירה אינה גולשת לקלות ראש ולצון בדברים שבינו לבינה.
זוג נשוי יכול גם להזמין חבר רווק של הבעל או חברה רווקה של האישה לסעודות שבת, לביקור וכד´