בחירת שם

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 03/09/11 20:31 ד באלול התשעא

שאלה

שלום!

שאלתי היא דחופה מאוד מאוד.ילדתי בשעה טובה בת ביום שלישי 30.8.2011 ל' באב ,אני ובעלי עדיין מתלבטים בבחירת השם כרגע 2 האופציות הן בין "נוי" ל"לינוי".שם בתנו הגדולה הוא לילך.האם זה מפריע בגלל שגם שם יש "לי" בתחילת השם?

(בעיקרון היתחברתי טיפה יותר לשם לינוי אך אם ישנה עדיפות לפי הדת אני יעדיף את השם השני).אשמח אם תהיה לי תשובה בזמן הקרוב.תודה רבה ושבוע טוב.דגנית

תשובה

בעזה"י

שלום

בספרים כתוב שכשנולד ילד או ילדה ניתנת להורים רוח הקודש מלמעלה לבחור את השם המתאים ביותר.
לכן חשוב מאד שההורים יבחרו את השם שנראה להם המתאים ביותר לילד (או לילדה).
ושימי לב- לאו דווקא את השם "הכי יפה" אלא את השם שנראה להם הכי מתאים...

בעיקרון שני השמות הם בסדר.
אמנם יש מקובלים שהסתייגו קצת משמות שיש בהם "לי" משום שהם חששו שזה יעודד התרכזות של הילד בעצמו.
אך אין זו הלכה ברורה לפי היהדות.

לשיקולכם.
והעיקר שיהיה במזל ובשמחה.

אור