אתרי אטרנט לא צנועים

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 27/09/16 12:28 כד באלול התשעו

שאלה

שלום הרב קניתי פלאפון חדש ןיש לי בעיה שאני נכנס לאיטרנט לראות דברים לא צנועים ודברים אסורים ובגלל זה אנט מוציא זרע לבטלה אנא עזור לי להתגבר על זה גדעון

תשובה

שלום רב,

טלפון חכם הוא כלי שימושי ובמקביל מייצר התמודדות .

ראשית אני ממליץ לך להתקין סנן אינטרנט לטלפון חכם על מנת לחסום גישה לאתרי אינטרנט לא צנועים.

במידה וזה גם לא עוזר , תמיד אפשר לעבור לטלפון " טיפש" הקיים בשוק.

שמירת העיניים והתמודדות עם היצר פוגשת את האדם כמעט כל הזמן
( היצר הוא טבעי ונורמלי לחלוטין ), הטלפון מייצר זמינות גבוהה למכשלה, וזכור שהתמודדות זו קיימת במרחבים נוספים.

העצה הפשוטה היא להימנע מחשיפה מיותרת ( למרות הקושי ), ובכך ממכשלות נוספות. יחד עם זאת מומלץ ללמוד יותר ספרי קודש העוסקים ביראת שמיים וכדומה ( במקביל להתקנת סינון האינטרנט ) על מנת להתחזק רוחנית .
בד בבד, לא לשכוח שהקב"ה נתן לנו את התשובה. גם אם נפלת פעם אחר פעם , תקום! תתחיל מחדש . הרבה נערים/ אנשים נופלים לייאוש בעבודת ה' עקב שמירת העיינים והוצאת זרע לבטלה , אל תתייאש ! הבא להיטהר מסייעים בידו. ובעז"ה תראה ברכה .

שנה טובה