ארץ ישראל

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 06/07/03 19:10 ו בתמוז התשסג

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום!

שאלתי היא כזאת- האם חבל הגולו נחשב כחלק מארץ ישראל המקראית? ואם הוא לא, האם הוא בכלל חלק מא"י כיום? אולי הוא לא שלנו בכלל (כנ"ל לגבי אילת)? ובמקרה כזה, לדוגמא, אפשר להחזירו כתנאי להסכם שלום?

בתודה מראש, אפרת

תשובה

לאפרת שלום רב:
לגבי שאלתך ביחס לרמת הגולן ברור שמקום זה בכלל הארץ המובטחת ואפילו בכלל 7 עממים שכבר ניתנו לעם ישראל (הכוונה לאמורי).זאת ועוד שעולי מצריים כבשו את המקום ולכן חלה קדושה ראשונה על המקום הזה אפילו שקדושה ראשונה בטלה לגבי תרומות ומעשרות הרי נשאר רושם הקדושה על המקום ולכן יש למקום הזה מעמד כשאר המקומות בא"י גם בנושא של איסור מסירה לאומות
מיכאל ברום