ארץ ישראל

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 21/05/02 03:57 י בסיון התשסב

שאלה

ברצוני לשאול לגבי נסיעה לחו"ל וירידה מהארץ- האם זה מותר? באילו תנאים? מה לגבי שליחות? נסיעה לפולין? טיול?

תשובה

שלום לשואל !

עקרונית אסור לכל יהודי לרדת מארץ ישראל .
ישנם מקרים בהם מותר ומצוה לצאת לחוצה לארץ כגון בעניני פיקוח נפש , הצלת נפשות , העלאת קהילות ואנשים לארץ , הצלת יהודי מהתבוללות , ניתוח , קיום מוסדות תורה וחסד .

נסיעה לטיול גרידא אסורה , ומצער הדבר שיש טיולי גלאט , כשרים למהדרין בכל ימות השנה לחו'ל .

על הנסיעה לפולין , אם הביקור ביד ושם ושאר המקומות להנצחת השואה אינו מספיק להחדרת זכרון השואה ומוראותיה בלבך , יש מקום להקל לצורך זה , אך רצוי גם בזה שלא לצאת מהארץ .
טובה הארץ מאוד מאוד .