אמונה

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 07/07/03 05:33 ז בתמוז התשסג

שאלה

האם נכון להסיק כי על כל עבירה שאנו עושים-אנו נענשים? והאם העונש בא לידי ביטוי ממשי בעולם הזה או האם נקבל אותו רק בעולם הבא? ואם באמת אנו נענשים בעולם הזה- האם עלי להרגיש רגשות אשמה על כל דבר רע שקורה לי? כלומר, האם יש קשר ישיר בין החטאים לבין הדברים הרעים שבאים עלי?

קבלתי תשובה כבר מחברים מקשיבים אבל אשמח לקבל תשובה של רב והרחבה בנושא זה.

תודה מראש , סילבי

תשובה

לסילבי שלום רב!
חז"ל מלמדים אותנו שכל צרה וקושי שבאים על האדם צריכים לעורר את האדם לחשבון נפש אשר אמור לעזור לו למצוא נקודה מסוימת שבה הוא חייב להשתפר.
זה לא ענין של להרגיש רע או אשמה אלא עיקר הנקודה הוא לחפש מה ניתן לתיקון.
יחד עם זאת צריך לדעת שהעונשים הם לא בהכרח רק בעולם הזה אלא חלקם גם בעתיד ובעולם הבא.
מיכאל ברום.