אמונה

חדשות כיפה הרב ניר הרמן 08/08/12 17:55 כ באב התשעב

שאלה

בס"ד

שלום רב כבוד הרב

לאחרונה ראיתי כתבה על התימנים שעלו מתימן,והם יחסית שמרו על התורה ולמדו אותה והיו מאוד חכמים,ואז.שאמרו להם לא לעלות ציוד למטוס כי הוא יפול אז הם האמינו מרוב תמימותם.וגם הליטאים היו תמימים,אמרו להם שהם הולכים לעבוד ולבסוף הרגו אותם

ניכר שכאילו ליהודים יש כמו תמימות כזו

לפי זה אני שואל, אולי היה מישהו שבא וכתב את התורה,ואמר לאותם יהודים כביכול של אז.שהיה מעמד הר סיני,וכולם מתו והוא נשאר לחיות 50 שנה שומר על התורה ועכשיו הוא בא לתת להם כדי ששימרו על זה הם ,והם הם חיכנו את בניהים לא לשקר כי הם האמינו לו מרוב תמימותם שכביכול זה באמת היה מעמד הר סיני

מקווה שהרב הבין

תודה

תשובה

בס"ד

כדאי לך ללמוד את המאמר הראשון של ספר 'כוזרי' לבד בשיעור או באינטרנט באתר מכון מאיר עם הרב שרקי או עם תרגום של הרב אבינר

בהצלחה