אמא לא מאמינה בי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 24/02/06 09:10 כו בשבט התשסו

שאלה

ביני לבין אמא שלי יש משבר לא מוגדר..אני מרגישה שהיא לא מאמינה בי..שאני מסוגלת לבצע דברים קשים..

אני כל היום שומעת טרוניות ותלונות עלי ועל איך שאני עושה דברים..ובגלל זה אני ממעטת להיות בבית..כי זה לא כיף לי.

אני לא יודעת איך להסביר לה שאני רוצה שהיא תשנה את היחס שלה אלי..בכל זאת..אני הבת שלה..ואני לא אמורה לסבול מזה..נכון?

תשובה

בס"ד

יש דברים שאנחנו יכולים לדבר עליהם אבל לא יכולים לשנות. חבל על הדיבורים.
צריך להכיר בעובדות - אנחנו לא נשנה את אמא. אולי היא תשתנה בעקבות המעשים שלנו. ועל זה את צריכה לחשוב.
חבל לך לאכול את הלב על היחס הלא נכון שלה. לחשוב מה היא הייתה צריכה לעשות וכד'. זה לא מועיל כלום. רק צער.

מה את צריכה לעשות?
א] לבוא הביתה ולהכנס באור פנים. ולנשק את אמא.
ב] לנצל את חוסר האמון שלה לתועלת. לומר בודאי זה יועיל לי להתאמץ יותר ולהשתדל יותר ולהצליח יותר. כך היא תרחוש לי יותר אמון.
ג] לא לסבול מזה. לא לסבול מזה. לא לשבול מזה. הסבל שלך הוא החלטה שלך. את יכולה להחליט שאת לא צריכה לסבול בגלל טעויות של אנשים אחרים. זאת החלטה שלך. אל תתרכזי בטעויות שלך. בודאי שלכולנו יש את הטבויות שלנו. האם זה יהיה חכם לעסוק בטעויות של אחרים?
ד] לחשוב כל יום איך את עושה לה טוב. איך לחשוב עליה טוב. איך לעשות דברים טוב. תחשבי טוב - יהיה טוב.

חכמתה של אסתר המלכה הייתה להפוך את שורש הרע העולמי - מלך העולם אחשורוש מרע לטוב.
[כוחה של אשה הוא בזה. להפוך רע לטוב. ] כך עשתה גם מרים כשראתה כי הכל הולך נגדה. במיוחד פרעה שרצה להשמיד את כולם כמו המן. היא הפכה את פרעה לאומנת של משה האח הקטן שלה.
אם כך בשורש הרע. בודאי זה נכון בשורש הטוב באמא.

זיכרי שזה כוחה של אשה. נצלי אותו לטוב.

שיהיה לך חודש מלא שמחה