אלוהים שומר

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 20/06/05 19:41 יג בסיון התשסה

שאלה

ופו של דבר לטובתךבערך בשנת 2004 הייתי עם כיפה כאילו לא הייתי דתי הייתי עושה כמה מצוות בודדות נותן צדקה ומניח תפלין והולך מידי פעם לבית כנסת, אז יום אחד בשישי ב11 בלילה הלכתי לכיוון הבית של חבר שגר 40 דק' הליכה ממני ברגל ,אז הלכתי אליו ברגל וכשהגעתי הבנתי שהוא ישן ולא עונה לי לפלאפון אז חזרתי הביתה ובדרך חזרה ליד הסופר ראיתי אישה רוסיה לא יודע עם היא יהודיה אז בקיצר היא הייתה עם סלים אז רציתי לעזור לה שאלתי צריכה עזרה זה כאילו גם להתחיל איתה אז היא השיבה לי לא צריכה עזרה אז נו טוב המשכתי ללכת הביתה ובדרך נפלתי ומתתי על הכביש כאילו אבדתי תההכרה ולא ידעתי איפה אני ולא ראיתי חיים ואז פתאום אחרי כמה זמן התעוררתי בתוך רכב של כמה אנשים ליד הבית שלי ,שאלתי איפה אני השיבו מצאנו אותך על הכביש בסופר ספיר זרוק ואז הסאפנו אותך ואז התעוררתי בשכונה שלי והתחלתי לבכות ואני דא"ג בן 23 ואז ראיתי אנשים אלה שאספו אותי למדו איתי 3 שנים לפני בתיכון . אז נזכרתי שהחבר של הרוסיה נתן לי מכות בראש ולא ראיתי מי זה ממש קצת והלכתי להגיש תלונה במשטרה .

שאלה?

איך זה יכול להיות שבשעה חצות בדיוק קורא לי דבר כזה שני זרוק' על הכביש ובדיוק אנשים בכביש ריק בשישי בלילה רואים אותי ומרימים אותי אנשים דווקא שהכירו אותי מ3 שנים לפני מהתיכון?

תשובה

בע"ה
שלום רב,
הנה דוגמא נפלאה ל"השגחה פרטית" גם קבלת עונש ( חלול שבת, התעכסקות עם נשים ורק אתה יודע מה עוד...) וגם הקב"ה דאג להביא באות רגע את החברים שיקחו אותך הביתה, ועל הכל, נתן לך גם את התבונה להבין שמדובר כאן בארוע בעל משמעות , שנועד בסופו של דבר לטובתך.אשריך שזכית לכך.
אם הקב"ה דאג לך בצורה כל כך אישית כנראה הוא יודע איזה כוחות יש לך ולמה אתה מסוגל לעשות בהם. חבל לפספס אותם , עלה והצלח!
בברכה,
אליעזר