אלוהים כמזווג זיווגים

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 02/07/07 11:17 טז בתמוז התשסז

שאלה

אומרים שמאז שאלוהים סיים לברוא את העולם הוא מזווג זיווגים אבל יש זוגות שמתגרשים..לא מסתדר,ומשפחות מתפרקות אז כזאת עבודה גם בני אדם יכולים לעשות..

אם הרב יכול להסביר לי את הנושא כי לא הבנתי..

תשובה

שלום רב,

אהבתי את הנימה הומוריסטית של השאלה. הרעיון שה' מזווג זיווגים באה לבטא את המורכבות של המעשה, ה' נדרש לעניין, כי לא כל אחד יכול.
הרעיון בא לומר כי הקשר בין בעל לאשתו אינו רק קשר חיצוני , אלא, גם חיבור פנימי, וכנראה שיש כאלו שלא מתאימים, כי ישנה טעות בשידוך, או שהם לא השכילו ליצוראת הקשר הפנימי שה' נתן להם כוח לפעול ולבנות.
ה' נותן את הכוח להתאחד, אבל לאנותן תעודת אחריות לדבר, כי הוא מצפה מבני האדם שישתדלו.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה