אי חילול ה'

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 16/08/16 14:18 יב באב התשעו

שאלה

הרב אבירם חריב תודה רבה על תשובותיך הבהירות והברורות.

האם אפשר לבקש כי תכתוב לי מהם חמשת השמות של הקב"ה שאותם אסור לזרוק?

והאם GOD או LORD הם גם אסורים לזרוק?

תודה רבה,

ושוב סליחה שאני מנדנדת.

תודה, יעל.

תשובה

רמב"ם (הלכות יסודי התורה ו,א-ב) "כל המאבד שם מן השמות הקדושים הטהורים שנקרא בהם הקב"ה לוקה מן התורה... ושבעה שמות הם, השם הנכתב יו"ד ה"א וא"ו ה"א והוא השם המפורש, או הנכתב א-דני, וא-ל, א-לוה, וא-להים, וא-להי, וש-די
וצ-באות, כל המוחק אפילו אות אחת משבעה אלו לוקה".

על מנת למנוע בלבול נתמקד בדעתו של הרמב"ם.

אבאר : לפי הרמב"ם אלו השבעה שמות. לכולם ברור שם ה' המפורש י-ה-ו-ה , וא-דני.

חוץ מהם יש עוד חמישה :

וא-ל, א-לוה, וא-להים, וא-להי, וש-די
וצ-באות.

לגבי השמות באנגלית ישנה מחלוקת . כדאי לכתוב אותם בשינוי לדוגמא g-d וכמובן לגנוז .