אישתי לא מסכימה שאתפלל

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 18/09/16 11:09 טו באלול התשעו

שאלה

היי,

לפני כחודש אימי נפטרה ומאז אני מתפלל שלוש פעמים ביום בבית הכנסת ואומר קדיש.

אנחנו משפחה חילונית שומרת מסורת ולפני פטירתה של אישתי לא הייתי נוהג ללכת לבית הכנסת להתפלל.

אישתי כועסת עלי מאוד על כך שזמן התפילות ארוך (בעיקר בסופי שבוע) ושהעניין גוזל מזממנו יחד כמשפחה ומעמיס עליה מאוד. היא דורשת ממני להשאר בבית ולעזור עם הילדים ומטלות הבית במקום ללכת לבית הכנסת.

אני צריך את עצתך מה לעשות? מצד אחד אני מבין אותה כי אני נעדר הרבה מאוד מהבית עקב התפילות אך מצד שני חשוב לי מאוד לאמר קדיש ולהתפלל כל השנה.

העניין גורם לריבים קשים ולריחוק רב ביניינו.

תשובה

בס"ד

ראשית , מן השמיים תנוחמו .

" שלום בית " הוא עניין חשוב ומורכב וצריך לנהוג בו בכובד ראש.

עצתי היא :

1. לחפש מניין " מהיר " בסביבתך, גם אם זה לא הנוסח שאתה רגיל בו.
2. למצוא מניין בשעה מוקדמת לפני שהילדים מתעוררים/ שהם ערים רק זמן קצר עד שתגיע ,כך שהעומס לא יפול על האשה, הרי זה צורך שלך.
3. להסביר את החשיבות של הקדיש בעיניך בשנה זו , כמו בכל דבר אם מישהו מבני הזוג מעוניין לעשות משהו שמאוד חשוב לו , אז השני יתמוך בו ויקח על עצמו יותר בשל כך.

אם עצות אלו לא מועילות , תוכל לחזור אלי שוב ונציע פתרונות נוספים.

בשורות טובות