אישתי לא מסכימה שאתפלל

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 18/09/16 11:08 טו באלול התשעו

שאלה

היי,

לפני כחודש אימי נפטרה ומאז אני מתפלל שלוש פעמים ביום בבית הכנסת ואומר קדיש.

אנחנו משפחה חילונית שומרת מסורת ולפני פטירתה של אישתי לא הייתי נוהג ללכת לבית הכנסת להתפלל.

אישתי כועסת עלי מאוד על כך שזמן התפילות ארוך (בעיקר בסופי שבוע) ושהעניין גוזל מזממנו יחד כמשפחה ומעמיס עליה מאוד. היא דורשת ממני להשאר בבית ולעזור עם הילדים ומטלות הבית במקום ללכת לבית הכנסת.

אני צריך את עצתך מה לעשות? מצד אחד אני מבין אותה כי אני נעדר הרבה מאוד מהבית עקב התפילות אך מצד שני חשוב לי מאוד לאמר קדיש ולהתפלל כל השנה.

העניין גורם לריבים קשים ולריחוק רב ביניינו.

תשובה

שלום וברכה

משתתף באבלך על פטירת אמך, יהי רצון שלא תדעו עוד צער.

ניתן לפעול בשתי דרכים משלימות:

א. ככל שאשתך תדע את מעלת הקדיש לעילוי נשמת הנפטר, כך היא תתרצה יותר. רבי עקיבא לימד כי יש באמירת הקדיש יכולת לגרום נחת לנשמה אף שהיא חטאה בחייה בעולם הזה!

ותוכל להוסיף, שאמירת הקדיש היא הכרת הטובה שלך, כבן לאמו, על כל מסירותה בגידולך, והשנה הראשונה לפטירה היא החשובה ביותר כי בה דנים את הנשמה.

ב. חשוב לרדת לפרטים מה בדיוק מפריע לאשתך. האם ישנן שעות שהיא חייבת עזרה? אם כן, מהן? ואיזו עזרה היא צריכה?

באופן זה, תוכל לבדוק האם כדאי שתתפלל במניין מוקדם או מאוחר יותר, או אולי לקחת חלק מילדיך הגדולים לביהכ"ס שיכירו את מסורת ישראל. תחשבו ביחד..

לענ"ד, כאשר אשתך תראה שאתה אכן בלב שלם רוצה למצוא את הדרך לעזור לה, ואתה מוכן אך לקום מוקדם יותר - היא תסכים למצוא דרך שתענה על כל צרכיה.

מעבר לכל זה,
מציע לשוחח בכנות עם אשתך האם מסתתר משהו מעבר לדרישות העזרה. למשל, אולי היא חוששת שפתאום ´תחזור לה בתשובה´ וכו´...

ברכה והצלחה

יוגב כהן
הר ברכה