איפה הוא?

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 04/01/06 16:35 ד בטבת התשסו

שאלה

אני שואל את עצמי הרבה אולי בעצם אלוקים לוקח לעצמו כמה אנשים ולהם הוא עוזר ואת השאר הוא משאיר בצד?

מדוע החיים שלי כל כך מסובכים ושל אחרים סבבה?

למה דווקא אני?

אולי חטאתי לו אבל ביקשתי סליחה יכול להיות שהוא לא סולח לי ובגלל זה אני במצב שלי?

אני לא מבין אותו בכלל .אני כבר מתחיל לאבד את האמונה בו ועולות בי מחשבות לחזור בשאלה ואולי שמה לפחות אני יחשוב שכול מה שקורה זה בגלל "מקרה" ולא לפחות לדעת או להאמין שמישהו למעלה עושה לך רע?

אני פונה אליכם הרבנים בבקשה תענו לי על שאלה זאת

תשובה

בעז"ה
שלום לך,

אם אתה מחפש תשובות פשוטות- אין לי...
אם אתה מחפש נוסחה מתמטית- אין כזו...
אם אתה רוצה שאסביר לך את ה' יתברך- אינני יכול...

העולם הזה כל כך מסובך. כל כך הרבה דברים נראים אחרת ממה שהם באמת.
כל כך הרבה אנשים הם אחרת ממה שנראה כלפי חוץ.
כל כך הרבה דברים קורים ואנחנו לא מבינים למה.
לא סתם קראו לו חכמים "עלמא דשיקרא" עולם השקר.

תמיד אני חושב מה עבר לאברהם אבינו בראש בשלושת הימים שהלך בדרך לעקידת יצחק.
האם הוא חשב כמו שאתה חושב?
האם הוא "לא הבין"?

איננו הולכים בדרך מפני שהיא קלה,
אנו הולכים בדרך מפני שהיא אמת!
מפני שאנו מאמינים שזוהי הדרך!
הדרך למטה תמיד יותר קלה והעליה תמיד קשה יותר... הקב"ה לא עזב.
הוא לא אימץ כמה אנשים והוא לא שכח אותך.
מה הוא רוצה ממך? אינני יודע, אינני בטוח שאיש יכול להגיד לך בדיוק.
אולי הוא רוצה לנסות אותך (זוכר? אברהם אבינו?) אולי הוא רוצה לכפר לך על החטאים...
ואולי הוא רוצה שתלמד להסתכל על החיים קצת אחרת- על חצי הכוס המלאה, על הטוב ועל מה שנראה רע ואלי בעצם הוא לא.

אין דרך פשוטה צריך לתקן את מה שציך לתקן וכל הזמן לבדוק שהולכים בדרך הנכונה ושלא התבלבלנו.
אני בטוח שצריך הרבה יותר ממה שעברת כדי לשבור אותך.
אני בטוח שאתה לא מוותר כל כך מהר.
אני בטוח שיש בך כוחות של נפש ושל אמונה - שאולי אפילו אתה עוד לא מודע להם.
אל תתיאש!
המשך ללכת בדרך הישר.
תקן את מה שצריך תיקון ונסה להיות יותר ממה שאתה עכשיו- אני בטוח שתגלה שאתה יכול.
אל תוותר!

תתפלל, גם מתוך הסידור וגם מתוך הלב במילים שלך. תלמד תורה, לתמד להסתכל על העולם באור חיובי והכי חשוב- להסתכל על עצמך באור חיובי...
אני בטוח שאם תעשה את זה גם תראה את הקב"ה באור חדש...
יאר ה' פניו אליך

בברכה,
אור צוות ישיבת צפת