איסור נגיעה לפני החתונה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/06/09 23:54 כט בסיון התשסט

שאלה

שלום,

האם הסיבה לאיסור הנגיעה לפני החתונה היא כי זה זרע לבטלה או כי אין האישה מותרת כרגע לאותו אדם?

תודה,

תשובה

בס"ד
שלום רב,
צריך לשמור עצמינו ככל שאפשר מאפשרות של השחתת זרע. אבל חשש להשחתת זרע עולה בכל מקרה שמעוררים את יצר העריות. היצר לא מתעורר דווקא בנגיעה. מראות, קולות, אפילו דמיונות, מסוגלים בקלות לעורר את היצר - לכן צריך להשמר מאוד, אבל זה לא הסיבה המרכזית לאיסור נגיעה.

כפי שאתה מציין, איסור הנגיעה בין בנים ובנות הוא מפני שהאשה לא מותרת. איסור זה קשור לשתי שמירות:
השמירה הראשונה היא 'טומאת נידה' שיש לכל רווקה. מבחינה זו דווקא כאשר יש קשר בין בני זוג שמתכוונים להתחתן צריך הקפדה גדולה מאוד, והרבה גבורה שלא להכשל בנגיעה, גם לא בנגיעות קלילות. מפני שאם בני הזוג לא יעמדו ביצרם עתה, מי ערב להם שיוכלו לשמור על טהרת המשפחה במשך חיי הנישואים שלהם?
השמירה השניה היא מפאת הפגם שיש בכל קרבה גופנית בין שניים שלא התחתנו, והחשש לקרבה שתתחיל בנגיעה ותתגבר ללא גבולות, עד שתכשיל את השניים באיסורי עריות חמורים הרבה יותר.