אותו האיש

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 03/08/10 14:34 כג באב התשע

שאלה

בס"ד

א-כיצד יש להתייחס לישו,בכבוד או בזלזול?מה היחס של היהדות כלפיו?

ב-אבא שלי הביא לי 100 שקלים. האם צריך לתת מהם מעשר כספים(=10 שקלים)?

תודה רבה!!!

תשובה

ב"ה

א. כתב הרמב"ם בהלכות מלכים פרק י"א:

"אף ישוע הנצרי, שדמה שיהיה משיח ונהרג בבית דין, כבר נתנבא בו דניאל, שנאמר: "ובני פריצי עמך ינשאו להעמיד חזון ונכשלו" (דניאל יא יד).
וכי יש מכשול גדול מזה?
שכל הנביאים דיברו שמשיח גואל ישראל ומושיעם, ומקבץ נדחיהם ומחזק מצוָתן; וזה גרם לאבד ישראל בחרב, ולפזר שאריתם ולהשפילם, ולהחליף התורה, ולהטעות רוב העולם לעבוד אלוה מבלעדי יי."

אלו הדברים שעשה, ואין מקום לכבד אותו אדרבא עליו נאמר "שם רשעים ירקב".

ב. אם אתה נוהג לתת מעשר כספים גם ממתנה צריך לתת.

בברכה,

דני ארגמן