אהבת ה'

חדשות כיפה הרב ניר הרמן 02/08/09 02:37 יב באב התשסט

שאלה

שלום רב,

רציתי לדעת מה זאת אומרת המושג אהבת ה'.

אני הגעתי לרמת אמונה מאד גבוהה מבחינתי

וכיום אני יודעת בודאות שאני מאמינה בה' ברמח אברי ושסה גידי-אבל עניין אהבת ה' קצת קשה לי.

איך אפשר להרגיש רגש אהבה לדמות רוחנית ונשגבה כמו הקב"ה.ואיך אפשר לגרום לי לאהוב אותו בכל ליבי?

ממש ממש תודה רבה על הזמן שאתה מקדיש לשאלתי,זה באמת עניין שמטריד אותי כבר הרבה זמן.

תשובה

בס"ד

זכית!
א. להרגיש שאת מאמינה כפי שאת מתארת.
ב. לרצות להבין מהי אהבת ה' ולהרגיש זאת.

עצם האמונה וההבנה שהכל ממנו יתברך, שהוא יצר הכל, והכל ממנו לטובה- זו האהבה הכי גדולה.
אהבה אמיתית אינה קרובה כלל וכלל למה שאומרים ברחוב "אהבה", אלא חיבור וקישור מתוך אמון ואמונה ורצון להתחבר ולוותר ובעיקר לקבל בשמחה את מושא האהבה.
אם כך את מרגישה כלפי הבורא יתברך- את אוהבת את ה'!

בהצלחה