תפילין בשחרית

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 08/05/22 11:05 ז באייר התשפב

שאלה

שלום רב,

שבוע שעבר הייתי בחו"ל והתפללתי ביחידות בבית המלון שלי,

כשבאמצע התחנון הייתי חייב ללכת לעניין דחוף ולכן הורדתי את התפילין ויצאתי.

לאחר מכן כשהיה לי שוב זמן השלמתי את התפילה בעל פה עד סופה, ללא תפילין.

האם הייתי חייב להניח תפילין לפחות עד "ובא לציון" או שהעיקר שקראתי ק"ש והתפללתי עם תפילין, והייתי רשאי להשלים אח"כ את התפילה (המשך התחנון, אשרי, ובא לציון, שיר של יום, פיטום הקטורת, עלינו לשבח) ללא תפילין?

תודה רבה.

תשובה

שלום רב,

כפי שציינת העיקר זה קריאת שמע ותפילת עמידה עם תפילין.

אתה בהחלט יכול אם זה קורה פעם נוספת , לברך שוב על התפילין ( בגלל שהסחת דעתך מהן שחלצת אותן ) ולהשלים את המשך התפילה יחד איתן . ( בדיוק כמו שאם היית צריך ללכת לבית הכסא באותו הזמן)