שימוש בשמות תאופוריים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/04/20 12:35 כה בניסן התשפ

שאלה

כיצד מותר להשתמש בשמות תאופוריים כדוגמת ידידיה או ירמיה המכילים את השם יה בתוכם? לא תשא את שמי לשוא

תשובה

שלום וברכה

נשיאת שם הקב"ה לשווא אינה העובדה שהמילה נאמרת.

נשיאת שמו לשווא תלויה בהקשר.

אם הדבר נאמר במסגרת קריאת שם שעניינו לבשר את ההנכחה של הקב"ה בעולמנו, ועל האדם עצמו - זו אינה נשיאה לשווא. זו נשיאה לגדולה ולתפארת.

ואם הדבר נעשה במסגרת ברכה לבטלה, סילוף פסוקים וכדו' - היא לשווא.

ובראש ובראשונה, השווא היסודי ביותר, הוא שבועת שקר בשמו של הקב"ה.

כל טוב ויישר כוח