שאיבת חלב בשבת לצורך השבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/04/20 19:24 כה בניסן התשפ

שאלה

שלום לרבנים

ראיתי הרבה תשובות לגבי שאיבת חלב בשבת אך לא הצלחתי לקבל תשובה למקרה שלי.

התינוקת שלי בת 6 שבועות, לא מצליחה לינוק אלא אוכלת חלב שאוב מבקבוק, מכיוון שאין אפשרות לספק לה את כמות החלב שהיא צריכה, אנחנו נותנים לה גם מטרנה.

השאלה לגבי שבת האם ניתן לשאוב ולתת לה לאכול במהלך השבת? יש איזושהיא דרך שלא לאבד את החלב? זה אמנם לא המזון היחיד שלה אבל עדיין יותר בריא ממטרנה.

תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מזל טוב להולדת הבת, שהגידול יהיה קל והרבה שמחה, ותזכו לראות ממנה הרבה נחת.

מה שכתבת שהנקה היא בריאה יותר, אין בכך ספק, ויש להשתדל להמשיך ולהניק, ואני רואה שאת אומנם רוצה ללכת בדרך זו.

מה שעושים בד"כ בשבת הוא שכל השבוע שואבים חלב לארוחות של שבת, ובשבת רק מפשירים את החלב ונותנים לילדה. אבל את שאיבת השבת צריך לאבד ולא להנות ממנו. אבל מי שמכין כל השבוע בודאי יהיה לו אוכל בשבת.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ