צניעות בלילה

חדשות כיפה רבני בית הלל 09/07/17 12:36 טו בתמוז התשעז

שאלה

שלום. שאלה שמציקה לי הרבה זמן. אני מבין שצריך לשמור על צניעות גם לבד וזה אבל עכשיו בקיץ חם לי בלילה, גם אם אני מתקלח וגם כשאני מתחת למזגן חם לי (לפחות בהתחלה ). אני רוצה לישון ללא בגדים (לפחות באופן חלקי ) אבל אז אני אצטרך לישון מתחת לשמיכה, כדי לא לגלות חלק מכוסה, ולא הועלתי כלום. השאלה למה אסור, אחרי שאני מבין את העניין של מלוא כל הארץ כבודו אבל בלילה כשחם למה אי אפשר בכל זאת לישון בלי בגדים ולא מתחת לשמיכה, גם אם אני לבד?

תשובה

ראשית, הרשה לי להזדהות עימך. החום מקשה עלינו מאד, אולם ענייני הצניעות אינם רק בין אנשים, אלא אפילו בינו לבין עצמו. שכן ענייני הצניעות הם קודם כל בין האדם לעצמו ולהרגילו ולבנות את קומתו הרוחנית (ואכמ״ל).

וכן, האדם לעולם לא נמצא לבדו, שכן נמצא תמיד בנוכחות השכינה.

לעצם שאלתך - השו"ע אורח חיים - סימן ע"ד סעיף א׳ אומר: ״היה ישן ערום בטליתו וכו'״ מכאן שמותר לישון ערום בתנאי שיהיה מכוסה בסדין אפילו דק מאד.

בהמשך בסעיף ו׳ כותב: ״היתה טליתו חגורה על מתניו לכסותו ממתניו ולמטה, וכו'" שאז מותר לקרוא קריאת שמע, והוא הדין לשינה, אפילו ללא סדין. ובמקום טלית חגורה במותניו אפשר הלכה למעשה לישון עם מכנסים קצרים כגון בוקסר וללא חולצה.

קיץ בריא ונעים

התשובה ניתנה ע"י הרב ירֹחם שמשוביץ