משחק לא מציאותי בטלפון לא כשר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/04/20 19:27 כה בניסן התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לי שאלה שאני לא בטוח לגביה בבקשה תקרא את כל המילים שכתבתי כי זה חשוב

יש איזה משחק שאתה בונה צבא משלך ונלחם נגד צבאות אחרים ובמשחק הזה יש אלילים שלא חובה לבנות אותם זה רק אם רוצים פשוט האלילים האלו נותנים בונוס למשחק אני ביכלל לא מאמין באלילים פשוט זה נותן בונוס קטן למשחק אבל אני לא יודע אם זה מותר

תודה רבה כבוד הרב.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הרמב"ם מספר כיצד התחילו עבודות זרות בעולם, וכיצד הדבר נגרר מדבר לדבר, ולכן אולי המשחקים אינם עבודה זרה גמורה, אבל עצם הכנסת מחשבות כאלו לראש הוא מטמטם את האדם ומחשבתו. על כן אין ראוי לשחק משקים כאלו, אפילו שהדבר לא אסור ממש, אבל בודאי שהם פוגמים את השכל הישר והטהור של האדם היהודי.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ