ממזרות

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 11/11/21 23:11 ז בכסלו התשפב

שאלה

שלום וחג שמח הרב! קוראים לי יעקב, אני בן 20, התחלתי להתחזק וכתוצאה מכך גיליתי הרבה בעיות שיש לי ורציתי לשתף אותך במקרה בעייתי שהייתי רוצה לדעת איך אוכל לפתור אותו, בנושא נישואין וגירושין.

המקרה הוא שהוריי, שניהם יהודים, התחתנו בברית המועצות כדת משה וישראל, ולאחר מכן התגרשו בלי להביא ילד לעולם. אך הבעיה מתחילה מכיוון שהם התגרשו ללא גט בצורה הלכתית, אלא רק בצורה אזרחית. הסיבה לכך היא משום שלמרות היותם יהודים, הוריי לא היו בקיאים כל כך בהלכות היהדות עם השפעתה של בריה"מ ע"י דיכוי הדתות ככלל ודיכוי היהדות בפרט.

לאחר מכן אימי התחתנה עם גבר אחר בצורה אזרחית בלבד, הביאה עמו ילד, התגרשה ממנו בצורה אזרחית גם כן ועלתה ארצה. ואת כל זה היא עשתה כמובן בשוגג ללא ידיעה שהיא "זנתה" מהגבר הראשון שהיא התחתנה איתו שעדיין נשוי אלייה הלכתית.

כשאימי עלתה ארצה היא פגשה שוב את אבי (זה שאיתו היא התחתנה ולא הביאה עמו ילד עדיין) שהספיק להתחתן ולהתגרש בארץ מאישה אחרת, ולאחר מכן החליטו לחזור לחיות יחד. אימי ואבי, לא התחתנו שוב כי מבחינתם הם כבר התחתנו בעבר ולא הבינו שצריך להתחתן שוב (מבחינת הלכה) והם מחליטים להביא ילד לעולם, אותי. הם גם לא התחתנו אזרחית בארץ כי אין יכולת לעשות את זה וגם כי מבחינתם כביכול לא היה צורך לעשות את זה.

אני מאוד מאוד רוצה להתחתן כדת משה וישראל וזה מאוד חשוב לי! התחזקתי מאוד בשנתיים האחרונות וכבר שנה וחצי שאני קיבלתי על עצמי לשמור שבת, להניח תפילין, כשרות ואפילו שמירת נגיעה. לא אומר את זה חלילה בגאוותנות, אלא באמת כדי לציין את ההתחזקות שלי. וממש כמו נס משמיים, חצי שנה אחרי שקיבלתי על עצמי את המצוות האלו, פגשתי בחורה, דתיה, בעלת מידות טובות שפשוט התאמנו אחד לשנייה כמו כפפה והחלטנו לנסות ליצור קשר שעתיד לחתונה.

ומתוך זה גילינו את הסיפור שלי. אבא שלה רב שמלמד קבלה ומתעסק בזוהר, והוא הסביר לי שהמצב שלי בעייתי ושצריך לבדוק אותו. לפי הבנתי איני נחשב ממזר, מכיוון שהלכתית נולדתי בתוך הנישואים. אך הסבירו לי שיש עניין באישה שזנתה, וצריך להוכיח שהיא זנתה בשוגג ובלי ידיעה שהיא זונה.

כשהסברתי השבוע לאימי את כל המקרה, ראיתי את כל הצער מציף אותה בפניה, כשנפל לה האסימון כמה חמורה הבעיה, ומהי חומרת המעשים שהיא עשתה. אימי אישה מאוד נאמנה ומאוד מאמינה, אך לא ממקום דתי מאוד אלא יותר ממקום מסורתי. גם אימי מביעה התחרטות רצינית על הכל, למרות שהיא אף פעם לא ידעה שעשתה משהו רע.

אני מבקש בכל לשון של בקשה, אם ניתן להפנות אותי לרב גדול שמבין בתחום שיוכל באמת לעזור לי לממש את הדבר הקדוש הזה שרק גורם לי להמשיך להאמין בבורא עולם ולהמשיך להתחזק.

תשובה

שלום רב,

אינני נכנס לפרטי המקרה והשלכותיו ההלכתיות .

גש לבתי הדין הרבניים להם יש את הכלים והידע לעשות את הבדיקות המתאימות ולהכריע בענינך.

המון בהצלחה .