מה עלי לעשות

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 09/01/22 14:53 ז בשבט התשפב

שאלה

בס״ד

שלום רב כבוד הרב ושבוע טוב

רציתי להתייעץ על משהו שאני מרגישה קצת אובדת עצות לגביו. אני מרגישה שיש לי עניין לא פתור בכל הנוגע לנדרים

כשאני מחזיקה סידור תפילה או ספר תהילים אני מפחדת שמה שעובר לי בראש כביכול יתגשם אם זה במסגרת של נדר ואתמול קרה לי משהו שמאוד מטריד אותי

קראתי תהילים ועברה לי מחשבה בראש שאם אני אגיד כל יום שני פרקי תהילים אז הקדוש ברוך הוא ישלח לי משהו מסוים שאני מחכה לו (אשמור את זה לעצמי) ואני מפחדת שאמרתי את זה בלשון של נדר למרות שזה לא היה בדיבור בקול רם מפורש אלא כמו מחשבה או מלמול כזה בלחש וגם לגבי זה אני לא בטוחה

הבעיה היא שחשבתי לעצמי שאם אני אעשה את זה אז יצטרך לקרות משהו שאני ממש לא רוצה שיקרה שגם את אשמור לעצמי

השאלה שלי היא האם אני חייבת לקרוא את שני פרקי התהילים האלו כי זה נחשב שחלילה לקחתי על עצמי משהו או חס וחלילה נדר

אני מרגישה שאם אני אעשה את זה אני ארגיש מועקה נוראית בגלל אותו המשהו

שעלול לקרות לי אם אעשה את זה

השאלה שלי האם מה שאמרתי נחשב נדר והאם אני חייבת להגיד את זה כי אני מפחדת שאם לא אעשה את זה סתם אעכב את מה שרציתי

אני רוצה להגיד שאני לא רוצה לחשוב שזו הדרך שבה ה׳ מתנהל ושלא משנה אם אני אגיד או לא הוא ידע לתת לי את מה שאני צריכה בזמן הכי מדויק לי אבל בגלל שעלול להיות מדובר חלילה בנדר רציתי לשאול אם זה נחשב נדר

תשובה

שלום רב,

מחשבה לא גורמת לחיוב נדרים , לכן את לא חייבת בקריאת פרקי התהילים .

מדברייך עולה שאת קצת חוששת מעיניני נדרים ( ואלי קשיים נוספים ) וזה ממש מפריע לך.

אני מציע לפנות לאיש טיפול , על מנת לעשות תהליך ולהבין איך להתמודד אם הקושי.

ה' יברך אותך בכל מילי דמיטב.