למכור מוצרים באיביי? האם מותר?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/04/20 19:39 כה בניסן התשפ

שאלה

היי כבוד הרב שבוע טוב ותודה רבה !

לפני ככמה שבועות פתחתי חנות באיביי בו אני מפרסם מוצרים שאנשים מכל העולם יכולים להיכנס ולקנות מוצרים בכל זמן נתון... כולל בשבת.

אני בתור אדם דתי מכבא את כל מכשירי החשמל ופותח רק במוצ"ש.

השאלה שלי היא אם מישהו קונה ממני מוצר בשבת. האם זה נחשב חילול שבת?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם אתה מכבה את האתר בשבת כיצד אפשר לקנות ממנו בשבת. אלא במוצאי שבת, וא"כ אפשר לתלות שזה גוי ולא יהודי, וכמו כן כל הקניין נעשה רק במוצאי שבת משעה שאתה פותח את החנות. אפילו אם התשלום היה בשבת, אבל כיוון שהרישום יעשה במוצאי שבת, א"כ הקניין הוא לא של שבת.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ