ללא נושא

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 05/04/07 22:44 יז בניסן התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב!

במהלך הפסח נתקלתי בבעיה.

אני משתמשת בפלטות - דבר העשוי מפלסטיק, ושמים אותו בפה - ואני צריכה לשים אותן כל יום על מנת שטיפול השיניים שלי יצליח כראוי.

כמו שהזכרתי, הפלטות עשויות מפלסטיק (ונחשבות לחמץ) ולא ניתן להכשירן. אך הדבר עשוי להיות מאוד קריטי ולהרוס לי את כל טיפול השיניים שעברתי אם לא אשים אותן יום יום וזה עשוי להיות קריטי מאוד לא להשתמש בהן במשך שבוע. מה עלי לעשות?

המשך חג שמח וכשר!

תשובה

אם הבנתי נכון את מפרקת כל יום את הפלטות והם אינם קבועות בפה
אז תנקי אותן היטב ותגעילי במיים רותחים. פלסטיק ניתן להגעיל (בתור סיר מיים רותחים שנמצא על האש והמיים מבעבעים)
אם לא ניתן לפרק, יש לנקות היטב ולהמשיך להשתשמש כי השינים והפלטה בולעים רק בכלי שני שלא ברור שכלל בולע. רצוי לא לאכול חמץ לפני החג 24 שעות לפני איסור חמץ